Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gesztenyés rolád... recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 6 tojássárgája
» 6 tojás felvert habj
» 12 dkg kristálycukor
» 15 dkg liszt
» 1/2 kávéskanál sütőpor
» A krémhez:
» 1 tasak vaníliapuding
» 4 dl tej
» 15 dkg gesztenyemassza
» 10 dkg margarin
» A töltelékhez:
» 35 dkg gesztenyemassza
» 20dkg étcsokoládé-bevonó
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


6 tojásból piskótatészta-masszát készítünk úgy, hogy 6dkg cukrot a sárgájához, 6 dkg -ot pedig a tojásfehérjéhez adunk. A piskóta masszát kétfelé osztjuk. Sütőpapíron egyenletesen elkenjük. 180 Celsius-fokos sütőben megsütjük, még melegen felcsavarjuk.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, a vaníliás pudingport tejjel felfőzzük, majd langyos állapotban a krémhez adjuk, és a gesztenyemasszát hozzákeverjük.
A piskótalapot kiterítjük, levesszük a sütőpapírt, majd a krémmel egyenletesen megkenjük. A maradék gesztenyemasszát kisodorjuk a tészta hosszának megfelelően, ráhelyezzük a megkent piskótára, és felcsavarjuk. Egy órán keresztül a hűtőszekrényben pihentetjük. Gőz fölött csokoládét melegítünk, majd a piskóta roládot bevonjuk. Kihűlés után szeleteljük.

Megjegyzés / tipp:

Öntsünk egy kevés olajat a megmelegített csokoládéba, mert akkor a bevont gesztenye rolád külseje szép fényes lesz.
0 komment 11 ember kedveli szelidszeder
2012.01.11 16:59
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojásfehérjéhez adunk, piskóta masszát, porcukorral habosra, vaníliás pudingport, krémhez adjuk, piskótalapot kiterítjük, krémmel egyenletesen, maradék gesztenyemasszát, tészta hosszának, megkent piskótára, órán keresztül, hűtőszekrényben pihentetjük, piskóta roládot, kevés olajat, megmelegített csokoládéba, bevont gesztenye, gesztenyemasszát, gesztenyemasszát, tojásfehérjéhez, gesztenyemassza, hűtőszekrényben, gesztenyemassza, megmelegített, vaníliapuding, piskótatészta, hozzákeverjük, kristálycukor, egyenletesen, egyenletesen, felcsavarjuk, felcsavarjuk, tojássárgája, piskótalapot, töltelékhez, porcukorral, étcsokoládé, csokoládéba, Sütőpapíron, ráhelyezzük, pihentetjük, szeleteljük, megfelelően, tojássárgája, tojás felvert habj, kristálycukor, liszt, kávéskanál sütőpor, krémhez, tasak vaníliapuding, gesztenyemassza, margarin, töltelékhez, gesztenyemassza, 20dkg étcsokoládé-bevonó,
Húsvéti kiscsirke sonka mellé
1 komment 6 ember kedveli
Márvány szelet
0 komment 18 ember kedveli
Csalamádé saját levében télire
0 komment 8 ember kedveli
Székelykáposzta
0 komment 5 ember kedveli
Ázsiai quinoa saláta
0 komment 1 ember kedveli
Bakonyi szelet
1 komment 8 ember kedveli
PULYKALEVES
2 komment 2 ember kedveli
Parmezános krumplileves garnélával
0 komment 3 ember kedveli
Mákos (vagy túrós) pite
2 komment 22 ember kedveli
Kéksajtos baconos csirkemell !
0 komment 6 ember kedveli
Töpörtyűs csiga
0 komment 3 ember kedveli
Tökös kapros lecsó !
0 komment 1 ember kedveli
Pavlova-torta
0 komment 3 ember kedveli
Tojással töltött csirkemell
0 komment 8 ember kedveli
Sváb tekercs
0 komment 3 ember kedveli
Spenót omlett
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.